Pažitka
Název:

Citrónová bábovka


Citrónová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka125 g
polohrubá mouka125 g
cukr krupice250 g
vanilkový cukr1 ks
kypřící prášek1 ks
máslo150 g
tvaroh250 g
vejce4 ks
citron2 ks
Postup přípravy:

Pokud máte chuť na rychlou, dobrou a jednoduchou bábovku, tento recept je právě pro vás. 

Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem.
Po té ke žloutkové směsi vmícháme tvaroh a nakonec opatrně sníh.
Přidáme šťávu ze dvou citrónů a z jednoho kusu kůru.
Postupně do celé směsi vmícháme přesátou mouku s kypřícím práškem.
Pečeme asi 50min při 190°C a po vychladnutí opatrně vyklopíme.

Dobrou chuť.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Andrea Dohnalíková

    zavřít okno