Název:Citrónová bábovka
Ingredience:
Ingredience: |
hladká mouka | 125 g |
polohrubá mouka | 125 g |
cukr krupice | 250 g |
vanilkový cukr | 1 ks |
kypřící prášek | 1 ks |
máslo | 150 g |
tvaroh | 250 g |
vejce | 4 ks |
citron | 2 ks |
Postup přípravy:Pokud máte chuť na rychlou, dobrou a jednoduchou bábovku, tento recept je právě pro vás.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh.
Žloutky vyšleháme s cukrem a máslem.
Po té ke žloutkové směsi vmícháme tvaroh a nakonec opatrně sníh.
Přidáme šťávu ze dvou citrónů a z jednoho kusu kůru.
Postupně do celé směsi vmícháme přesátou mouku s kypřícím práškem.
Pečeme asi 50min při 190°C a po vychladnutí opatrně vyklopíme.
Dobrou chuť.
Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:Andrea Dohnalíková
zavřít okno