Pažitka
Název:

Citronová buchtička bez lepku

bezlepkový recept


Citronová buchtička bez lepku


Ingredience:
Ingredience:
velká vejce3 ks
jogurt2 lžíce (60 g)
med4 lžíce (100 g)
velký citron (60 ml šťáva a kůra z 1 citronu)2 ks
rýžová mouka120 g
prášek do pečiva11 balíček
Postup přípravy:

Ze sobotní oslavy zbylo poměrně dost citrónů a šance, spotřebovat je všechny do čaje či vody s mátou než se zkazí, byla dost mizivá. Tak jsem jich pár využila na pečení. Vycházela jsem z receptu na babetu z blogu skřítčí kuchyně.

Vyšleháme celá vejce, jogurt, med, citrónovou kůru a šťávu a poté do tekuté směsi postupně vmícháme mouku prosetou s kypřícím práškem. 
Těsto vlijeme do formy vystlané pečícím papírem a pečeme při 180 stupních 10 minut, poté přikryjeme alobalem a dopečeme ještě 30 minut. 
Před krájením necháme zcela vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno