Pažitka
Název:

Citronové cupcakes s liči a tvarohovým krémem


Citronové cupcakes s liči a tvarohovým krémem


Ingredience:
Ingredience:
polohrubá mouka1 a 1/3 hrnku
třtinový cukr2/3 hrnku
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 lžičky
jedlá soda3/4 lžičky
citronová kůra dle chuti
sůl špetka
mléko1 hrnek
citronová šťáva2 lžíce
olej1/4 hrnku
liči150 g
Tvarohový krém:
polotučný tvaroh150 g
třtinový cukr moučka30 g
máslo40 g
Postup přípravy:

Když jsem byla dnes nakoupit, hned mi padl zrak na tu malou, narůžovělou kuličku s ostýnky jako ježek. Přiznám se bez mučení, nevěděla jsem, co to je. Liči jsme nikdy nejedla, natož abych z něj něco připravovala. Liči voní po růžích a chuť je podobná hroznovému vínu. Malý kulatý plod má tenkou kožovitou růžovou slupku, která se snadno loupe. Chuť liči je přirovnávána k chuti hroznového vína nebo kompotovaných mandarinek. Uvnitř plodu je pecka velikosti fazole, která není jedlá. Skvělá volba pro ozvláštnění cupcake.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Liči oloupeme a vypeckuje, dužinu rozmixujeme tyčovým mixérem. Všechny suché ingredience smícháme a postupně do nich přilijeme směs těch mokrých a pyré z liči. Těstem naplníme formu na cupcaky (klidně až ke kraji, protože moc nevyběhnou).

Pečeme ideálně na horkovzduch asi 15 minut, ke konci raději zkontrolujeme špejlí. Upečené cupcaky necháme 5 minut odpočinout a poté vyklopíme na mřížku. Můžeme pak nazdobit např. tvarohovým krémem či jíme jen samotné.

Tvarohový krém:
Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Směsí pak nazdobte cupcakeky.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno