Pažitka
Název:

Citronové těstoviny s mákem a špenátem

vegetariánský recept


Citronové těstoviny s mákem a špenátem


Ingredience:
Ingredience:
oblíbené těstoviny500 g
chemicky neošetřený citron1 ks
mák2 lžíce
česnek4 stroužky
listový špenát (cca 250 g)1 svazek
kokosový olej1 a 1/2 lžíce
vlašské ořechy2 hrsti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Na trzích vždycky koupím spoustu špenátu a pak se ho snažím propašovat úplně všude. Proč si ale neudělat klasický špenát? Teď nemám na mysli špenátovou dřeň, ale výtečný listový špenát, jen lehce podušený na česneku? Hm...

Dnešní recept je opět jedním z těch rychlých a svým citrónovým nádechem jako by byl předurčený k teplejším jarním dnům. 

Postup:
Špenát opláchněte a nechte okapat.
Těstoviny dejte vařit v osolené vodě, jak jste zvyklí.
Mezitím ve větší pánvi rozehřejte 1 lžíci kokosového oleje a orestujte nakrájený česnek.
Přidejte sůl, pepř, nakrájený špenát a nechte nějaké tři minutky "zavadnout". Odstavte.
Omyjte citrón a nastrouhejte kůru. Nastrouhanou kůru smíchejte s mákem.
Uvařené těstoviny slijte, přidejte polovinu lžíce kokosového oleje, kůru s mákem a řádně zamíchejte.
Nakonec na sucho opražte vlašské ořechy a nakrájejte si citrón, který jste předtím ostrouhali (takže nakrájejte citrón bez kůry).
Na talíře naložte těstoviny s mákem, na ně navrstvěte špenát a ozdobte opraženými vlašskými ořechy a nakrájeným citrónem (ten doporučuji nevynechávat). 
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Petra Schlesingerová

    zavřít okno