Pažitka
Název:

Citronový koláč


Citronový koláč


Ingredience:
Ingredience:
máslo220 g
polohrubá mouka250 g
cukr100 g
kůra z citronu dle chuti
Krém:
vejce4 ks
cukr250 g
mouka30 g
šťáva ze 2 citronu dle chuti
Postup přípravy:

Citronové koláče jsou osvěžující chutě, která se prostě do začínajícího léta skvěle hodí. Proto si se mnou upečte úžasný, rychlý a jednoduchý dezert.

Z mouky, másla, cukru a nastrouhané kůry z citronu si připravíme těsto. Vlžíme jej do papírem vyložené formy, o průměru cca 22 x 32 cm (já jsem použila větší kulatější, proto mám koláč tenoučký, ale to ovšem vůbec nevadí). Vložíme do trouby a pečeme přibližně 15 minut na 175°C. 

Zatímco se nám peče korpus, připravíme si krém. Vejce, cukr, mouku a šťávu z citronu smícháme dohromady. Připravenou směs vylijeme na předpečené těsto a vložíme zpět do trouby. S krémem pečeme dalších 20 minut.

Jakmile je koláč upečený, vyndáme jej z trouby a necháme vychladnout.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Monika Narrath

    zavřít okno