Pažitka
Název:

Citrónový krém (Lemon Curd)


Citrónový krém (Lemon Curd)


Ingredience:
Ingredience:
žloutky (cca 3 velké nebo 4 menší žloutky)70 g
kůra z citronu1 lžíce
třtinový cukr90 g
citronová šťáva70 ml
máslo60 g
Postup přípravy:

Tento neskutečně dobrý krém se hodí do mnoha pokrmů. Nejčastěji je používán do palačinek, makronek, koláčů, dortů, ale také do vánočního cukroví. Pokud se vám nechce trávit čas v kuchyni, můžete ho dnes již v mnoha obchodech zakoupit. Jeho příprava je ale tak jednoduchá, že vám nezabere ani půl hodiny. Krém pak můžete uchovávat ještě dlouho v lednici.

1) Do vodní lázně si dáme žloutky, kůru, cukr a citrónovou šťávu. Vše za stálého míchání zahříváme, než nám krém začne houstnout (trvá to zhruba 6-8 minut).

2) Poté si misku sundáme z vodní lázně a postupně do krému zapracováváme na kostky nakrájené máslo.

3) Pokud krém nechceme zpracovat hned, dáme ho do uzavíratelné sklenice a uchováváme v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno