Pažitka
Název:

Cizrna garam masala s rýží basmati

vegetariánský recept


Cizrna garam masala s rýží basmati


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 konzerva
cibule1 ks
cherry rajčata200 g
česnek2 stroužky
kokosové mléko150 ml
České Ghíčko1 lžíce
garam masala1 lžíce
asijské kari1 lžička
římský kmín1 lžička
kurkuma1 lžička
mletý kardamom špetka
zázvor špetka
mletý koriandr špetka
sůl dle chuti
čerstvý koriandr nebo petržlka k podávání
rýže basmati dle potřeby
Postup přípravy:

Dnes dcerka obědvala u babičky a to znamená jediné, buď smažený, houbový nebo kořeněný oběd (smích). Volba padla na třetí možnost. A věřte, že ani maso vám chybět nebude...

Na pánvi s nepřilnavým povrchem rozpustíme lžíci ghíčka a necháme na něm zesklovatět nakrájenou cibuli. Všechno koření si v misce smícháme a přidáme k cibuli. Necháme na mírném plameni pár minut rozvonět. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtinky a přidáme do pánve. Cizrnu slijeme od nálevu, propláchneme a také přidáme společně s prolisovaným česnekem na pánev. Vše dusíme do změknutí rajčat. Nakonec přilijeme kokosové mléko a ještě pár minut prohřejeme. Osolíme podle chuti a můžeme podávat. Zdobíme třeba čerstvým koriandrem nebo petrželkou. Jako příloha se hodí basmati rýže nebo indické placky chapati.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno