

| Ingredience: | |
| velká cibule | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| červená řepa | 2 bulvy |
| olivový olej | dle potřeby |
| rajčata | 400 g |
| uvařená cizrna | 400 g |
| kmín | 1/2 lžičky |
| mletý koriandr | 1 lžička |
| mletá skořice | 1/2 lžičky |
| voda | 150 ml |
| čerstvě mletý pepř | dle chuti |
| rozinky | hrst |
| čerstvé bylinky (petrželka, máta, koriandr) | dle chuti |
| kuskus | 350 g |
| kurkuma | 1 lžička |
| bylinky nebo bylinková sůl | dle chuti |
Toto velmi chutné jídlo podzimních barev, plnohodnotné pro vegetariány, je plné exotických chutí a přitom tak snadné a rychlé!
Cibuli nakrájíme a společně s rozdrceným česnekem orestujeme na oleji dozlatova. Pak přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou červenou řepu, vsypeme koření, podlijeme a dusíme do změknutí. Na závěr vmícháme cizrnu a nakrájená rajčata, chvilku společně dusíme, pak odstavíme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.
Kuskus nasypeme do misky, osolíme, přidáme kurkumu a libovolné sušené bylinky. Zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme stát. Vše podle návodu na obale kuskusu. Pak ještě vmícháme olivový olej.
Servírovat můžete s tradičním jogurtovo-kefírovým dipem s bylinkami nebo česnekem a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!