Pažitka
Název:

Cizrna s červenou řepou po marocku


Cizrna s červenou řepou po marocku


Ingredience:
Ingredience:
velká cibule1 ks
česnek2 stroužky
červená řepa2 bulvy
olivový olej dle potřeby
rajčata400 g
uvařená cizrna400 g
kmín1/2 lžičky
mletý koriandr1 lžička
mletá skořice1/2 lžičky
voda150 ml
čerstvě mletý pepř dle chuti
rozinky hrst
čerstvé bylinky (petrželka, máta, koriandr) dle chuti
kuskus350 g
kurkuma1 lžička
bylinky nebo bylinková sůl dle chuti
Postup přípravy:

Toto velmi chutné jídlo podzimních barev, plnohodnotné pro vegetariány, je plné exotických chutí a přitom tak snadné a rychlé!

Cibuli nakrájíme a společně s rozdrceným česnekem orestujeme na oleji dozlatova. Pak přidáme na kostičky nakrájenou oloupanou červenou řepu, vsypeme koření, podlijeme a dusíme do změknutí. Na závěr vmícháme cizrnu a nakrájená rajčata, chvilku společně dusíme, pak odstavíme a přidáme nasekané čerstvé bylinky.
Kuskus nasypeme do misky, osolíme, přidáme kurkumu a libovolné sušené bylinky. Zalijeme vroucí vodou, přiklopíme a necháme stát. Vše podle návodu na obale kuskusu. Pak ještě vmícháme olivový olej.
Servírovat můžete s tradičním jogurtovo-kefírovým dipem s bylinkami nebo česnekem a zeleninovou oblohou. Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno