

| Ingredience: | |
| vařená cizrna (popř. hotovou ve slaném nálevu) | 300 g |
| kuřecí prso nebo stehenní plátek | 1 ks |
| drcená rajčata | 150 ml |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| oregano nebo bazalka, petrželka | dle chuti |
| parmazán | dle chuti |
| cukr | špetka |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| olej | dle potřeby |
Cizrna je výborná věc. Máte ji taky rádi? Její oříškovou chuť a křupavost? Já ji mám moc ráda, i třeba do polévky nebo jako přílohu. Tentokrát jsem ji připravila v kombinaci s kuřecím masem s rajčatovým sosíkem italské chuti. Je to velmi rychlý a jednoduchý pokrm. A kdo si ho chce ještě urychlit, koupí rovnou už hotovou cizrnu ve slaném nálevu.
Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek. Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.
Podrobné info: