Pažitka
Název:

Cizrna s kuřecím masem po italsku


Cizrna s kuřecím masem po italsku


Ingredience:
Ingredience:
vařená cizrna (popř. hotovou ve slaném nálevu)300 g
kuřecí prso nebo stehenní plátek1 ks
drcená rajčata150 ml
cibule1 ks
česnek2 stroužky
oregano nebo bazalka, petrželka dle chuti
parmazán dle chuti
cukr špetka
sůl dle chuti
pepř dle chuti
olej dle potřeby
Postup přípravy:

Cizrna je výborná věc. Máte ji taky rádi? Její oříškovou chuť a křupavost? Já ji mám moc ráda, i třeba do polévky nebo jako přílohu. Tentokrát jsem ji připravila v kombinaci s kuřecím masem s rajčatovým sosíkem italské chuti. Je to velmi rychlý a jednoduchý pokrm. A kdo si ho chce ještě urychlit, koupí rovnou už hotovou cizrnu ve slaném nálevu.

Na oleji zesklovaťte nadrobno nakrájenou cibuli, přidejte na kousky nakrájené kuřecí maso, osolte a opepřete. Maso restujte, dokud nechytí trochu barvu dohněda. Pak vsypte cizrnu, zalijte drcenými rajčaty a dochuťte troškou cukru. Nechte dusit cca 10 minut a přidejte najemno pokrájený česnek. Po dalších pěti minutách vypněte, dochuťte a vmíchejte posekané bylinky. Podávejte posypané parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno