

| Ingredience: | |
| cizrna (již vařená) | 400 g | 
| rajčata | cca 500 g | 
| smetana | 550 ml | 
| cibule | 2 ks | 
| česnek | 2 stroužky | 
| vývar | 400 ml | 
| vinný ocet | 1 lžička | 
| sladká paprika | 1 lžička | 
| koření gram masala | 3 lžičky | 
| mletý koriandr | 1 lžička | 
| chilli papričky | 1 - 2 ks | 
| skořice | 1 ks | 
| hrubozrnná sůl | dle chuti | 
| čtyřbarevný pepř | dle chuti | 
| olej | dle potřeby | 
| čerstvý koriandr | hrst | 
Luštěniny jsou velmi zdravé, ale dle mého názoru v jídelníčku trochu opomíjené. Ráda zkouším nové kombinace a chutě a proto jsem zvolila kombinaci cizrny, rajčat a koření garam masala. Garam masala je směs koření připravovaná v jižní Asii, především Indii a Pakistánu. Je to směs koření plná chutí a vůní a určitě obohatí vaše kulinářské obzory.
Ve vyšším hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, mletou sladkou papriku, koření garam masala, koriandr a skořici a pomalu smažíme, až cibule změkne. Poté přidáme vinný ocet a spařená a oloupaná rajčata, které jsme nakrájeli na malé kousky. Vše zalijeme vývarem a přivedeme k varu, snížíme teplotu a dusíme za občasného míchání cca 10 minut.
Do směsi přidáme scezenou cizrnu, přimícháme smetanu (pokud máme rádi pálivou chuť tak přidáme nasekanou chilli papričku) a přivedeme opět zprudka k varu, snížíme teplotu a pomalu provaříme cca 5 minut. Ze směsi odstraníme celou skořici a podle potřeby ji dochutíme solí a pepřem. Na závěr přidáme nasekané lístky koriandru a promícháme (už nevaříme). Podáváme například s jasmínovou rýží.
Podrobné info: