Pažitka
Název:

Cizrnová omeleta s koriandrem

veganský recept


Cizrnová omeleta s koriandrem


Ingredience:
Ingredience:
cizrnová mouka100 g
šalotka1 ks
voda140 ml
kurkuma1/2 lžičky
černá sůl1/3 lžičky
koriandr hrst
sušená rajčata3 ks
kypřící prášek1/2 lžičky
pepř dle chuti
olej1 lžička
rukola dle chuti
Postup přípravy:

Já vím, že už jste o ní určitě slyšeli a možná si ji doma připravujete, ale já se s vámi o tenhle zázrak musím podělit! Chápu, že cizrnová omeleta zní možná trošku zvláštně a extravagantně, ale věřte mi, že je to hrozně dobrý. Ať už jste na rostlinné stravě nebo jen rádi experimentujete a chtěli byste obohatit svůj běžný jídelníček, rozhodně ji vyzkoušejte.

Já si ji zamilovala natolik, že ji večeřím i několikrát týdně. Je to rychlovka plná bílkovin, která vás zasytí. Pokud nejste milovník sladkých snídaní jako já, udělejte si omeletu ke snídani a uvidíte, že do oběda mít hlad rozhodně nebudete.

Asi se možná ptáte proč omeleta? Jasně, není z vajec, ale díky kurkumě má krásně žlutou barvu a černá sůl jí dodává opravdu vajíčkovou chuť. Pokud ještě černou sůl neznáte, utíkejte si ji koupit, je to takový malý zázrak. Skvělá je taky na žitný chleba s avokádem. Tomu se říká opravdové foodporrn.

K omeletě si můžete přidat cokoli máte rádi. Posypte ji oblíbeným sýrem, vyměňte koriandr za bazalku nebi ji potřete francouzskou hořčicí...fantazii se meze nekladou.

Do misky nasypeme cizrnovou, přidáme kurkumu, kypřící prášek, černou sůl, pepř a polovinu koriandru posekaného na větší kousky. K suché směsi přilijeme vodu a vše důkladně promícháme, aby vzniklo hladké těsto bez hrudek. Necháme těsto cca 5 minut odpočívat a mezitím si nadrobno posekáme šalotku a sušená rajčata.

Na pánvi rozehřejeme na středním plameni trošku oleje a krátce na něm orestujeme šalotku a sušen rajčata. Nalijeme na pánev cizrnové těstíčko  necháme cca 3 - 5 minut opékat když přestane být omeleta na povrchu tekutá, opatrně ji obrátíme a opékáme i z druhé strany. Omeletu dělám radši pomaleji, aby se krásně propekla. Pokud ji budete dělat hodně zprudka, spálíte ji na povrchu, ale uvnitř bude stále mazlavá.

Hotovou omeletu posypeme čerstvou rukolou a zbytkem koriandru.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Marie Hrázská

    zavřít okno