Pažitka
Název:

Cizrnová polévka s kokosovým mlékem

vegetariánský recept


Cizrnová polévka s kokosovým mlékem


Ingredience:
Ingredience:
cizrna v konzervě1 balení
kokosové mléko v pokojové teplotě)1/2 konzervy
čerstvá limetková šťáva trochu
pepř špetka
sůl špetka
máslo kousek
zeleninový bio bujon1 ks
oblíbené pečivo na krutonky do polévky dle chuti
olivový olej trochu
pokud chceme můžeme ke konci přidat trochu čerstvého posekaného koriandru dle chuti
Postup přípravy:

Pokud máte rádi cizrnu, dali jste si předsevzetí, že budete v novém roce jíst častěji luštěniny,ale nechce se vám dlouho vyvářet tak tohle je ideální recept. Jedná se o velmi sytou a chuťově zajímavou polévku, která je podle mě vhodná jako tzv.obědová polévka, kdy si dáte trochu větší porci a druhé jídlo už není třeba :) 

Navíc jí máte v mžiku hotovou , tedy pokud jako já použijete cizrnu konzervovanou a né v suchém stavu, já mám ve spíži vždy obě varianty a podle času zvolíme buď poctivější pomalý postup nebo rychlejší variantu v konzervě. Oblíbila jsem si kvalitní cizrnu v bio kvalitě od značky Alnatura z dmky, je vždy moc dobrá a navíc mám hned o fous lepší pocit, že je v lepší bio kvalitě.

Nejprve si nakrájíme pečivo na menší kostičky a na pánvi s rozpuštěným máslem osmahneme dozlatova. Krutonky dáme zvlášť do talíře či misky na stůl ať si každý přidá dle chuti. Na dno hrnce dáme trošku olivového oleje a a něm cca pět minut prohříváme slitou cizrnu. Mezitím si dáme do konvice ohřát vodu, vodu nalijeme na cizrnu, dle odhadu radši míň než víc, přidáme bujon a vlijeme polovinu kokosového mléka. Necháme deset minut prohřát a hlídám aby bylo v hrnci dost vody. Poté rozmixujeme tyčovým mixérem polévku dohladka. Ochutíme solí , pepřem a troškou limetkové šťávy. Pokud chceme můžeme ještě přidat kokosové mléko dle chuti. Polévku podáváme teplou s krutonky.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jana Wertheimová

    zavřít okno