

| Ingredience: | |
| cizrna ve slaném nálevu | 2 plechovky |
| celer | 1/8 ks |
| cibule | 1/2 ks |
| kapie | 1/4 ks |
| majoránka | 1 lžička |
| kurkuma | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| olej | 1 lžíce |
Přiznám se, že cizrna nikdy nebyla moje oblíbená luštěnina. Ale postupem času a hlavně zkoušením nových receptů, jí začínám přicházet na chuť. Navíc když jsem se dočetla, že napomáhá udržet jemnou a pevnou pokožku - co víc si přát pro své stárnoucí tělo (smích).
Cizrnu si scedíme a rozmixujeme. Očištěnou mrkev, celer a kapii nastrouháme najemno, cibuli nakrájíme také najemno. Smícháme s cizrnou, dochutíme majoránkou, kurkumou a solí. Tvoříme malé karbenátky, které pokládáme na pečícím papírem vyložený plech. Papír jsem si předtím potřela olejem. Pečeme v troubě při 180 stupních zhruba 20 minut.
Podrobné info: