

| brambory | 350 g |
| konzervovaná cizrna | 2 plechovky |
| olej | 2 lžíce |
| cibule | 2 ks |
| česnek | 3 stroužky |
| zázvor | 2,5 cm |
| mletý římský kmín | 1,5 lžičky |
| koriandr | 1,5 lžičky |
| madraské kari | 1,5 lžičky |
| chilli paprička | dle chuti |
| smetana na šlehání | 0,5 dcl |
| sůl | špetka |
| citrónová šťáva | pár kapek |
| nať koriandru | hrst |
| Ingredience: |
Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Ve velké pánvi rozehřejte olej, nakrájejte cibule na půlkolečka a smažte asi 5 minut. Nastrouhejte kousek zázvoru, nasekejte česnek, a pokud máte rádi, nasekejte i jednu chilli papričku. Když se začne cibule barvit dozlatova, přidejte koření, česnek, zázvor a papričku a smažte 1-2 minuty. Pak zalijte vodou a nechte krátce provařit. Do cibulové "omáčky" přidejte propláchnutou scezenou cizrnu a na kolečka nakrájené brambory. Za občasného míchání nechte dusit pod pokličkou. Když budou brambory měkké, přilijte smetanu a osolte. Na závěr můžete zakápnout citronovou šťávou a posypat natí koriandru, pokud ji máte.
U tohohle jídla se mi mockrát stalo, že jsem zapomněla, jak moc je madraské kari ostré a jaksi jsem to s ním přehnala. Pak je potřeba zachraňovat větším množstvím smetany a ani to leckdy nepomůže. Takže opatrně ;-)
TIP: Pokud máte jemné kari, můžete do směsi koření přidat i trochu mletého chilli.
Podrobné info: