

| Ingredience: | |
| střední cibule | 1 ks | 
| česnek | 2 stroužky | 
| střední cuketa | 1/2 ks | 
| špenát | dle potřeby | 
| předvařená cizrna | 1 hrnek | 
| červená čočka | 5 lžic | 
| kokosové mléko | 1/2 plechovky | 
| šťáva z jednoho citronu | |
| nastrouhaný zázvor | 3 cm | 
| rajčata | 2 ks | 
| protlak | 1/2 hrnku | 
| olivový olej | 1/2 lžíce | 
| kurkuma | 1 lžička | 
| drcený sušený koriandr | 1 lžička | 
| drcený kmín | 1 lžička | 
| chilli | 1 špetka | 
| kari koření | 1 špetka | 
| lahůdkové droždí | 1 špetka | 
| sezamová semínka | 1 hrstka | 
| mleté oříšky | 1 hrstka | 
Poslední dobou nám v kuchyni kari voní dost často. Teda.. to aroma se dá těžko udržet jen v kuchyni a  navíc je snad návykové nebo co.
 Brňáci určitě ví, čím jsem si procházela, když jsem hladová z práce  domů chodila kolem indické Annapurny! O našem kari nemůžu tvrdit, že je tradiční - vznikají nejrůznější verze, ono to jde totiž velmi snadno obměňovat. Já mám pro vás tip na cizrnové kari se špenátem a cuketou, můžete ale použít i jinou zeleninu, například brokolici, mrkev nebo lilek. Ono to snad nejde ničím zkazit, důležité je vyvážit poměr tekutin a koření. Podáváme s oblibou s plackami chapati.
Nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, rajčata a protlak rozmixujeme do hladké směsi.
Na velké pánvi na oleji restujeme pár sekund jen koření, poté přidáme rajčatovou směs a můžeme ochutit lahůdkovým droždí. Necháme povařit asi 2 minuty a přidáme čočku a kokosové mléko. Vaříme, dokud není čočka měkká, přidáme zbytek zeleniny a opět povaříme do měkka. Čerstvý špenát můžeme přidat později.
Cizrnu a popřípadě špenát smícháme s citronovou šťávou nebo taky se sezamovým semínkem a oříšky. Vše přimícháme ke zbytku směsi. Podle potřeby taky můžeme ještě dochutit, klidně ještě sypu kurkumu. Nechávám pár minut už jen tak uležet na nejmírnějším ohni.
Podáváme s rýží nebo s indickým chlebem. Většinou vyrábím nejjednodušší chapati - recept najdete zde.