

| Ingredience: | |
| uvařené cizrnové těstoviny | 250 g |
| keříková rajčata | 4 ks |
| menší cibule | 1 ks |
| červená paprika | 1/4 ks |
| polníček | 2 - 3 hrsti |
| Provensálský Šmakoun | 100 g |
| Tamari | dle chuti |
| koření Bruschetta | 1 lžička |
| olivový olej | dle potřeby |
| smetana Soyatoo, případně jogurt | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
Jelikož se mi delší dobu doma povalují cizrnové těstoviny, rozhodla jsem se je zužitkovat. Nejsou však podmínkou, tento salát si klidně připravte z vašich oblíbených těstovin. Cizrnové těstoviny jsou výraznější a ne každý si je oblíbí. Polníček je úžasný, do salátů se skvěle hodí, kombinace salátů jsou s ním neomezené, ráda si s ním hraji. Nejen, že je s ním salát svěží, ale i chutný. Navíc je tento salát dietní a zároveň bohatý na bílkoviny.
Cizrnové těstoviny uvaříme dle návodu. Během vaření máme čas na přípravu zeleniny. Polníček omyjeme a necháme okapat, nakrájíme si oloupanou cibuli, rajčata, papriku, přistrouháme Provensálského Šmakouna. Těstoviny přecedíme, necháme okapat, přidáme k ostatním surovinám, zamícháme, přidáme polníček, Tamari, koření Bruschetta, pár kapek olivového oleje, rýžovou smetanu Soyatoo, případně bílý jogurt, pokud nemáme problém s konzumací mléčných výrobků. Dosolíme dle vlastní chuti. Já solím vždy až nakonec, Tamari, směs koření Bruschetta i Šmakoun již sůl obsahují.
Salát podáváme vychlazený.