Pažitka
Název:

Cizrnové těstoviny s polníčkem, zeleninou a Provensálským Šmakounem

vegetariánský recept


Cizrnové těstoviny s polníčkem, zeleninou a Provensálským Šmakounem


Ingredience:
Ingredience:
uvařené cizrnové těstoviny250 g
keříková rajčata4 ks
menší cibule1 ks
červená paprika1/4 ks
polníček2 - 3 hrsti
Provensálský Šmakoun100 g
Tamari dle chuti
koření Bruschetta1 lžička
olivový olej dle potřeby
smetana Soyatoo, případně jogurt1 lžíce
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Jelikož se mi delší dobu doma povalují cizrnové těstoviny, rozhodla jsem se je zužitkovat. Nejsou však podmínkou, tento salát si klidně připravte z vašich oblíbených těstovin. Cizrnové těstoviny jsou výraznější a ne každý si je oblíbí. Polníček je úžasný, do salátů se skvěle hodí, kombinace salátů jsou s ním neomezené, ráda si s ním hraji. Nejen, že je s ním salát svěží, ale i chutný. Navíc je tento salát dietní a zároveň bohatý na bílkoviny.

Cizrnové těstoviny uvaříme dle návodu. Během vaření máme čas na přípravu zeleniny. Polníček omyjeme a necháme okapat, nakrájíme si oloupanou cibuli, rajčata, papriku, přistrouháme Provensálského Šmakouna. Těstoviny přecedíme, necháme okapat, přidáme k ostatním surovinám, zamícháme, přidáme polníček, Tamari, koření Bruschetta, pár kapek olivového oleje, rýžovou smetanu Soyatoo, případně bílý jogurt, pokud nemáme problém s konzumací mléčných výrobků. Dosolíme dle vlastní chuti. Já solím vždy až nakonec, Tamari, směs koření Bruschetta i Šmakoun již sůl obsahují. 
Salát podáváme vychlazený.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno