Ingredience: | |
vařená cizrna namočená přes noc | 350 g |
cuketa | 400 g |
nasekaný čerstvý kopr | 2 lžíce |
nastrouhaná čerstvá mrkev | 1 ks |
nastrouhaný čerstvý celer | 1 kousíček |
polohrubá mouka | 50 g |
vejce | 2 ks |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
olej na smažení | 1 dle potřeby |
Na dip: | |
zakysaná smetana | 1 kelímek |
čerstvý kopr | 1 lžička |
pažitka | 1 lžička |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
Milovníci zeleninových placek si určitě přijdou na své. Však děti je milují úplně stejně. Když je doplníte dipem z čerstvého kopru, jistě se obyčejné pracky změní ve velkou dobrotu.
Přes noc namočenou cizrnu uvaříme doměkka. Okapeme, osušíme a rozmixujeme v robotu. V míse smícháme nastrouhanou cuketu, mrkev, celer, kopr, mouku a vejce. Přidáme rozmixovanou cizrnu a nakonec směs pěkně dochutíme. Poté tvarujeme placiky, které dáváme na rozpálenou pánev s olejem.
Během smažení si připravíme jednoduchý dip ze zakysané smetany.
Do misky si dáme všechny ingredience a řádně promícháme. Chutě se pěkně během smažení placek spojí. Kdo má rád zeleninu, může ji nakrájet, jako přílohu a pokapat výborným fresh dipem, který se hodí snad ke všemu.
Dobrou chuť přeji!