Pažitka
Název:

Cizrnovo-rajčatová omáčka na špagety


Cizrnovo-rajčatová omáčka na špagety


Ingredience:
Ingredience:
malá cibule1 ks
cizrna1 plechovka
drcená rajčata2 plechovky
cuketa kousek
olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
koření vege rajčátka (nebo jiné) dle chuti
oregano dle chuti
česnek dle chuti
cukr dle chuti
Příloha:
špagety dle potřeby
Postup přípravy:

Úkol zněl jasně! Špagety s bezmasou omáčkou. Otevřela jsem špajz a říkala jsme si, že bych do omáčky zapracovala nějaké luštěniny, a tak jsem hledala červené fazole, ale ty už nebyly. Řada tedy padla na cizrnu. Pak už to šlo ráz na ráz. Opět oběd, který je hotový do půl hodiny. Spokojenost vládla na všech frontách. Děti měly špagety a já do nich nenásilně dostala velkou porci luštěnin a ještě jsem stihla spoustu jiných úkolů.

Vždycky, když vařím k těstovinám omáčku, přidávám do ní právě vodu z těstovin, kterou se omáčka rozředí a zároveň zahustí. Je to fígl šéfkuchařů a je geniální, protože nám odbyde pár kousků špinavého nádobí, ale hlavně se nemusíme zdržovat provařením mouky. 

Cibulku si oloupejte a nakrájejte najemno. V hrnci či pánvi si rozehřejte trochu oleje a cibulku na něm orestujte dozlatova. V sekáčku si nasekejte cuketu a přidejte ji na pánev. Společně orestujte. 

Cizrnu slijte a rozmixujte na kaši. Můžete do ní přidat trochu rajčat z plechovky, aby se nelepila a opravdu se rozmixovala do hladka.

Na pánev přidejte rozmixovanou cizrnu, rajčata, bylinky, a koření a důkladně promíchejte. Potom přidejte dostatečné množství vody ze skoro uvařených těstovin, aby byla omáčka akorát tak hustá, jak máte rádi. Nechte společně provařit. Pokud je omáčka hodně kyselá, můžete přidat trochu cukru.

Ke konci prolisujte stroužek či dva česneku.

Servírujte se špagetami či jinými těstovinami.

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Jana Hamtáková

    zavřít okno