

| Ingredience: | |
| suchá cizrna | 1 hrnek |
| cibule | 1 ks |
| česnek | 2 stroužky |
| nasekaná petrželka | 2 lžíce |
| koriandrová semínka | 1 lžička |
| římský kmín | 1 lžička |
| sůl | dle chuti |
| pepř | špetka |
| sušené meruňky | hrt |
| cibule | 2 ks |
| javorový sirup | 2 lžíce |
| balzamikový ocet | 1 lžíce |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| chilli vločky | dle chuti |
| burgerové bulky | 4 ks |
| polníček | 4 hrsti |
| majonéza | 4 lžíe |
Burger nemusí být vždy jen s masem. Proč jednou nezkusit něco jiného, něco trošku orientálního?
Přes noc namočíme cizrnu a uvaříme doměkka. Do mixéru vložíme uvařenou cizrnu, nakrájenou cibuli, česnek a petržel, vše společně rozmixujeme. Cizrnovou hmotu ochutíme solí, pepřem a umletým koriandrem a římským kmínem. Z hmoty vytvarujeme placky (můžeme tvarovat i kuličky a podávat je s bramborovou kaší) a opatrně je osmažíme do zlata.
Na reliš pomalu restujeme nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Přidáme nakrájené meruňky, javorový sirup, ocet, podle chuti sůl, pepř a chilli vločky.
Na opečenou spodní půlku bulky potřeme lžící majonézy, na ní dáme reliš, falafel a hrst polníčku. Přiklopíme horní půlkou.