Pažitka
Název:

Cizrnový falafel burger s cibulovo-meruňkovým relišem


Cizrnový falafel burger s cibulovo-meruňkovým relišem


Ingredience:
Ingredience:
suchá cizrna1 hrnek
cibule1 ks
česnek2 stroužky
nasekaná petrželka2 lžíce
koriandrová semínka1 lžička
římský kmín1 lžička
sůl dle chuti
pepř špetka
sušené meruňky hrt
cibule2 ks
javorový sirup2 lžíce
balzamikový ocet1 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
chilli vločky dle chuti
burgerové bulky4 ks
polníček4 hrsti
majonéza4 lžíe
Postup přípravy:

Burger nemusí být vždy jen s masem. Proč jednou nezkusit něco jiného, něco trošku orientálního?

Přes noc namočíme cizrnu a uvaříme doměkka. Do mixéru vložíme uvařenou cizrnu, nakrájenou cibuli, česnek a petržel, vše společně rozmixujeme. Cizrnovou hmotu ochutíme solí, pepřem a umletým koriandrem a římským kmínem. Z hmoty vytvarujeme placky (můžeme tvarovat i kuličky a podávat je s bramborovou kaší) a opatrně je osmažíme do zlata. 
Na reliš pomalu restujeme nakrájenou cibuli až do zlatohněda. Přidáme nakrájené meruňky, javorový sirup, ocet, podle chuti sůl, pepř a chilli vločky.
Na opečenou spodní půlku bulky potřeme lžící majonézy, na ní dáme reliš, falafel a hrst polníčku. Přiklopíme horní půlkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Pekárková

    zavřít okno