Pažitka
Název:

Cizrnový hummus

vegetariánský recept


Cizrnový hummus


Ingredience:
Ingredience:
cizrna1 plechovka
sezamová pasta tahini2 lžíce
olivový olej1 lžíce
šťáva z jednoho citronu dle chuti
česnek1 stroužek
sůl špetka
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Pro milovníky cizrny mám dnes lahůdku - cizrnový hummus. Že to nezní moc lákavě? Tak  vyzkoušejte a uvidíte, že bez cizrnového hummusu už se Vaše kuchyně neobejde. 

Stačí k němu pouze pár surovin a vykouzlíte malý zázrak. U přípravy hummusu prostě nedokážu odolat a než ho dodělám, tak stačím vždycky polovinu sníst. Podává se studený a já si ho mažu nejraději na křupavou ciabattu.

Postup: Cizrnu nasypeme do mixéru a spolu s olivovým olejem ji začneme mixovat. Přidáme sezamovou pastu a znovu rozmixujeme. Pokud se Vám bude zdát hummus moc hustý, můžete ho průběžně ředit vodou. Na závěr přidáme citronovou šťávu, rozmačkaný česnek a naposledy krátce pomixujeme. Vznikne nám jemná pasta. Hummus ochutíme solí, nasekanou petrželkou a můžeme podávat s čerstvým pečivem. 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Michaela Šupáková

    zavřít okno