Pažitka
Název:

Cizrnový hummus


Cizrnový hummus


Ingredience:
Ingredience:
vařená cizrna12 lžic
lněná a sezamová semínka2 lžíce
olivový olej3 lžíce
voda z cizrny2 - 3 lžíce
česnek2 stroužky
mořská sůlnecelá lžička
drcený římský kmín dle chuti
pepř dle chuti
červená sladká paprikanecelá lžička
Postup přípravy:

Do originálního receptu na hummus patří sezamová pasta tahini, ale jak jste si mohli všimnout, já ji doma nemám a tak s oblibou přidávám směs sezamu a lněných semínek.

1. Cizrnu si namočíme alespoň na 6 hodin a poté ji cca 40minut vaříme na mírném stupni. 
2. Pokud doma nemáte tahini pastu tak jako já, tak si jako první v mixéru rozmixujeme sezamová a lněná semínka.Vydržte mixovat alespoň 2 minuty, dokud se semínka nezačnou propojovat a pouštet olej. 
3. Následně do mixéru přidáme ostatní ingredience. Možná bude potřeba směs odebrat lžičkou ze stěn. 
4. Hummus ochutnejte a podle potřeby si přidejte pepř, sůl či kmín. 
5. Konzistence by měla být kašovitá, ne však tekutá.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Dominika R. Scholzová

    zavřít okno