

| Ingredience: | |
| vejce | 4 ks |
| třtinový cukr s vanilkou | 3 lžíce |
| Alsan | 60 g |
| České Ghíčko Bio | 2 lžíce |
| cizrna Bonduelle | 125 g |
| pohanková mouka | 90 g |
| rýžová polohrubá mouka | 40 g |
| kypřící prášek bio-nebio | 2 lžičky |
| voda dle konzistence | 100 - 150 ml |
| borůvky | 3 - 4 hrsti |
| Drobenka: | |
| namletý třtinový cukr | dle potřeby |
| Alsan bio | dle potřeby |
| pohanková mouka | dle potřeby |
Tak tento koláč je nejen rychlý, ale neskutečně dobrý, měli jsme velmi náročný týden a já chtěla syna odměnit nějakou mlsnotou. Když už připravuji nějakou dobrotu, přemýšlím nad tím jak ji výživově obohatit a myslím, že se mi to docela povedlo. Má to jediný háček, koláče zbylo sotva k snídani takže zítra peču znovu a tentokrát tam nezapomenu přidat Šmakouna, kterého jsem v tom fofru přehlédla.
Cizrnu vyšleháme tyčovým mixérem. Vejce vyšleháme společně s třtinovým cukrem, Alsanem a Ghíčkem, během šlehání přidáme rozmixovanou cizrnu. Přisypeme pohankovou a rýžovou mouku společně s kypřícím práškem a už jen ručně vyšleháme metlou. V případě potřeby přidáme vodu, já ji přidala tolik, aby těsto nebylo tuhé.
Připravené těsto nalijeme do předem vymazané formy a navrch přidáme borůvky, vložíme do rozehřáté trouby na 180°C asi po 10 minutách přidáme drobenku, kterou jsem připravila z pohankové mouky, Alsanu a rozemletého třtinového cukru, pečeme dalších 10 minut, vyzkoušíme špejlí.
Podrobné info: