

| Ingredience: | |
| uvařená cizrna | 250 g |
| vlašské ořechy | 100 |
| sůl | špetka |
| prášek o pečiva bez fosfátů | 1 ks |
| med nebo třtinový cukr | 2 lžíce |
| vanilkový extrakt | 1 lžíce |
| citronová kůra | dle chuti |
| perníkové koření | 1 lžička |
| vejce | 3 ks |
| středně velká jablka | cca 3 ks |
A opět něco sladkého z luštěnin, a zase to nikdo nepozná. Chuť cizrny je poměrně neutrální a výživová hodnota jídla je s ní významně vyšší, než při použití obilné mouky. Koláč je také přirozeně bezlepkový.
Suroviny na těsto rozmixujeme ve výkonném mixéru a nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Poklademe půlměsíčky očištěných jablek a pečeme v předehřáté troubě při 175°C 50 minut.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ
Podrobné info: