Pažitka
Název:

Cizrnový koláč s jablky


Cizrnový koláč s jablky


Ingredience:
Ingredience:
uvařená cizrna250 g
vlašské ořechy100
sůl špetka
prášek o pečiva bez fosfátů1 ks
med nebo třtinový cukr2 lžíce
vanilkový extrakt1 lžíce
citronová kůra dle chuti
perníkové koření1 lžička
vejce3 ks
středně velká jablkacca 3 ks
Postup přípravy:

A opět něco sladkého z luštěnin, a zase to nikdo nepozná. Chuť cizrny je poměrně neutrální a výživová hodnota jídla je s ní významně vyšší, než při použití obilné mouky. Koláč je také přirozeně bezlepkový.

Suroviny na těsto rozmixujeme ve výkonném mixéru a nalijeme do vymazané a vysypané koláčové formy. Poklademe půlměsíčky očištěných jablek a pečeme v předehřáté troubě při 175°C 50 minut.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Andrea Ruňaninová

    zavřít okno