Pažitka
Název:

Cizrnový krém se zázvorem a mrkvovými lupínky


Cizrnový krém se zázvorem a mrkvovými lupínky


Ingredience:
Ingredience:
cizrna250 g
střední mrkev3 ks
česnek3 stroužky
zázvor kousek (cca 4 cm)
zeleninový vývarcca 1 l
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř špetka
kurkuma špetka
petrželka dle chuti
Postup přípravy:

Taky teď všude čtete o zdraví prospěšné cizrně? Doteď si pamatuju, jak jsem se k ní před lety prvně dostala - omylem jsme si ve Francii koupili plechovku cizrny místo kukuřice. Rizoto s ní ale nakonec bylo ještě lepší. Od té doby jsem na ni často zapomínala, teď se ji ale snažím víc a víc zařazovat do jídelníčku. Ostatně proč ne, pochutnám si na ní a navíc opravdu zasytí.

Předem namočenou cizrnu vaříme do měkka. 
Chceme-li mrkvové lupínky, nastrouháme jednu mrkev na kolečka, zakápneme olivovým olejem a dáme péct. 
Na oleji osmahneme zbytek mrkve nakrájenou na kostičky a celé stroužky česneku. 
Zalijeme asi litrem zeleninového vývaru a necháme povařit.
Přidáme uvařenou cizrnu, nastrouhaný zázvor a vše rozmixujeme ponorným mixerem.
Dle potřeby zředíme vodou tak, abychom dosáhli krémové konzistence.
Dochutíme - sůl, pepř, koření.
Krém podáváme zakápnutý oliv. olejem, posypáno petrželkou a lupínkami.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Iveta Čížová

    zavřít okno