

| Ingredience: | |
| cizrna | cca 250 g |
| červená cibule | 2 ks |
| střední mrkev | 3 ks |
| cherry rajčátka | 10 ks |
| špenátové listy | hrst |
| žampiony | dle chuti |
| olivový olej | dle potřeby |
| sušený česnek | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| bylinky | dle chuti |
| klíčky | dle chuti |
O cizrně už jsem tady jednou básnila, takže si to odpustím. Ráda se ale podělím o další možnost, jak j v kuchyni snadno využít. Představuji vám chutnou a výživnou večeři téměř bez práce.
Den předem si namočíme cizrnu. Máme-li ji namočenou 24 hodin, nemusíme ji ani vařit, pouze dopečeme se zeleninou. Krátce namočenou cizrnu vaříme do měkka. Popř. můžete použít konzervovanou. Na menší kousky nakrájíme mrkev a žampiony. Přidáme cibuli na klínky, vše zakápneme olivovým olejem, promícháme a vysypeme na pekáč. Pečeme cca 20 minut na 160 - 180 stupňů a poté přidáme cherry rajčátka rozkrojené napůl a špenát. Přihodíme také cizrnu. Ochutíme a promícháme. Vše poté pečeme do podoby, která se nám bude líbit.
Chtěla jsem přidat klíčky, místo toho jsem měla zatím pouze namočené mungo fazolky, které taky posloužily.
Podávala jsem s křehkým švédským chlebíkem.
Podrobné info: