

| Ingredience: | |
| hnědá nebo zelená čočka | 2 šálky |
| voda | 5 šálků |
| velká cibule | 1 ks |
| domácí kari pasta | dle potřeby |
| tamari | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| sojovka | dle chuti |
| chilli | dle chuti |
| rýže | dle potřeby |
Chcete dneska oběd bez práce a provonět jím celý byt? Pojďte do velmi nenáročné čočky na kari!
Postup je nejvíc jednoduchý. Prostě všechny zmíněné suroviny smícháme ve větším kastrolu a přivedeme k varu. Poté vaříme pozvolna pod pokličkou 45 min - hodinku do změknutí. Občas omrknem a zamícháme; někdy je nutné přilít trošku vody. Čočka by měla jít v ústech jazykem rozmáčknout o patro a zůstat šťavnatá. Podáváme s rýží a je báječná s čerstvými rajčaty.
Podrobné info: