Pažitka
Název:

Čočka na kyselo


Čočka na kyselo


Ingredience:
Ingredience:
čočka500 g
sádlo3 lžíce
hladká mouka2 lžíce
ocet1 - 2 lžíce
cukr dle chuti
sůl dle chuti
voda dle potřeby
Postup přípravy:

Luštěniny jsou nezbytnou součástí zdravého jídelníčku. Mou nejoblíbenější luštěninou je čočka,  kterou jsme měli dnes k večeři.
Jak to tak bývá, aby děti jedly čočku, je to u nás podmíněno párkem, tak jsem zvolila párty párečky s 86% obsahem masa od firmy MP Krásno, a.s. – Krásno
Já mám zas ráda sázené vejce, manžel slaninu, no a cibulka, tak samozřejmě nesměla chybět. Takže abych vyšla vstříc všem, bylo od každého trochu. Krásný večer všem! 

Čočku propláchneme, dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme namočenou do druhého dne.
Čočku znovu propláchneme, zalijeme čistou vodou, osolíme a vaříme do měkka. Vodu slijeme.
Ze sádla a hladké mouky si připravíme jíšku, zalijeme 30 ml vody, vymícháme dohladka a promícháme čočku. Ochutíme solí, cukrem a octem. Podáváme s uzeným masem, párkem, nebo se sázeným vejcem.

VENDY TIP! Namáčení luštěnin napomáhá lepší stravitelnosti a zkracuje dobu vaření.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Vendula Špetlíková

    zavřít okno