

| Ingredience: | |
| neloupaná čočka | 1 sáček |
| bobkový list | 2 ks |
| nové koření | dle chuti |
| celý pepř | dle chuti |
| libeček | dle chuti |
| petrželka | dle chuti |
| slanina | 150 g |
| větší cibule | 1 ks |
| Zálivka: | |
| pikantní hořčice | 1 lžíce |
| olej | dle potřeby |
| ocet | dle chuti |
| pepř | dle chuti |
| sůl | dle chuti |
| kapary | dle chuti |
| sterilovaná odkapaná sladkokyselá zelenina | dle chuti |
Mám pro vás tip na recept z čočky, která je v této úpravě výborná. Navíc si ji můžete dát za studena jako salát.
Čočku propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření. V hlubší nádobě prošleháme olej, ocet, hořčici se solí a pepřem do hustší konzistence a vmícháme k uvařené čočce. Do čočky přidáme pár kaparů a krátce ještě provaříme.
Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme restovat i slaninu do křupava. Opečeme klobásu na "ježečka" a druhý den podáváme třeba s vejcem.
Podrobné info: