Pažitka
Název:

Čočka s kapary a sterilovanou zeleninou s chutnou zálivkou


Čočka s kapary a sterilovanou zeleninou s chutnou zálivkou


Ingredience:
Ingredience:
neloupaná čočka1 sáček
bobkový list2 ks
nové koření dle chuti
celý pepř dle chuti
libeček dle chuti
petrželka dle chuti
slanina150 g
větší cibule1 ks
Zálivka:
pikantní hořčice1 lžíce
olej dle potřeby
ocet dle chuti
pepř dle chuti
sůl dle chuti
kapary dle chuti
sterilovaná odkapaná sladkokyselá zelenina dle chuti
Postup přípravy:

Mám pro vás tip na recept z čočky, která je v této úpravě výborná. Navíc si ji můžete dát za studena jako salát.

Čočku propereme a namočíme na 1 - 2 hodiny do vody. V této vodě čočku vaříme doměkka s uvedeným kořením a bylinkami. Když je čočka měkká, vyjmeme koření. V hlubší nádobě prošleháme olej, ocet, hořčici se solí a pepřem do hustší konzistence a vmícháme k uvařené čočce. Do čočky přidáme pár kaparů a krátce ještě provaříme.

Na pánvi na oleji orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme restovat i slaninu do křupava. Opečeme klobásu na "ježečka" a druhý den podáváme třeba s vejcem.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno