

| čočka | 1 hrnek |
| rýže | 1 hrnek |
| větší cibule | 1 ks |
| zeleninový nebo masový vývar | dle potřeby |
| olivový olej | trochu |
| Salát: | |
| velké rajče | 3 ks |
| salátová okurka | 1/2 ks |
| cibule | kousek |
| čerstvá máta | hrst |
| šťáva z citronu | 1/2 ks |
| olivový olej | trochu |
| sůl | špetka |
| Ingredience: |
Taky jste včera mlsali? Po včerejším cukroví trocha zdravého jídla.
Také jste čočkomilové jako já? Pokud ano, zkuste tento jednoduchý recept, ovšem v kombinaci se salátem a kopečkem zakysané smetany - vřele doporučuji!
Čočku propláchneme, zalijeme vývarem a uvaříme do poloměkka. Poté k čočce přisypeme rýži, případně přisolíme, podle potřeby přidáme vývar a uvaříme do měkka.
Čočku používám hnědou, která u nás existuje ve dvou variantách, používám tu drobnější.
Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na olivovém oleji do zlatova a přimícháme k hotové čočce.
Okurku a rajčata nakrájíme na drobné kostičky, přidáme drobně posekanou mátu a cibuli, zakápneme olivovým olejem, citronovou šťávou a dochutíme solí.
Čočku servírujeme se salátem a kopečkem zakysané smetany.
Podrobné info: