Pažitka
Název:

Čočková s fazolemi a bramborami


Čočková s fazolemi a bramborami


Ingredience:
Ingredience:
menší cibule1 ks
velká mrkev1 ks
brambory4 ks
červená čočka2 hrsti
červené vařené či sterilované fazole200 g
kuřecí BIO bujon1 ks
máslo1 lžíce
vodacca 1 l
Postup přípravy:

Hustým polévkám se u nás říkalo přesnídávkové. Já je s oblibou vařím dětem jako hlavní chod "odlehčovacího dne" nebo k večeři. Zasytí totiž i tatínka.

Na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli a přisypeme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev. 

Krátce restujeme, aby mrkev pustila šťávu.

Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osmahneme a zalijeme vroucí vodou.

Do polévky vhodíme červenou čočku a bujón a vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Trvá to asi 10 minut.

Před koncem necháme v horké polévce ohřát fazole a můžeme servírovat.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno