Ingredience: | |
menší cibule | 1 ks |
velká mrkev | 1 ks |
brambory | 4 ks |
červená čočka | 2 hrsti |
červené vařené či sterilované fazole | 200 g |
kuřecí BIO bujon | 1 ks |
máslo | 1 lžíce |
voda | cca 1 l |
Hustým polévkám se u nás říkalo přesnídávkové. Já je s oblibou vařím dětem jako hlavní chod "odlehčovacího dne" nebo k večeři. Zasytí totiž i tatínka.
Na másle zpěníme nadrobno posekanou cibuli a přisypeme k ní nahrubo nastrouhanou mrkev.
Krátce restujeme, aby mrkev pustila šťávu.
Přidáme brambory nakrájené na kostičky, osmahneme a zalijeme vroucí vodou.
Do polévky vhodíme červenou čočku a bujón a vaříme tak dlouho, až jsou brambory měkké. Trvá to asi 10 minut.
Před koncem necháme v horké polévce ohřát fazole a můžeme servírovat.
Podrobné info: