čočka | 250 g |
cibule | 1 ks |
česnek | 4 stroužky |
klobása | 1 ks |
malý rajčatový protlak | 1 ks |
cuketa | 1/2 ks |
mrkev | 2 ks |
rajče | 2 ks |
jarní cibulka | 1 ks |
bobkový list | 2 ks |
čerstvá bazalka a petrželka | hrstka |
bílé víno | 125 ml |
vývar | dle potřeby |
balsamicový ocet | pár kapek |
sůl | špetka |
olej | trochu |
Ingredience: |
Pro milovníky čočky je tento recept, jako dělaný.
Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu. Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby. Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.
Podrobné info: