Pažitka
Název:

Čočkové ragú


Čočkové ragú


Ingredience:
čočka250 g
cibule1 ks
česnek4 stroužky
klobása1 ks
malý rajčatový protlak1 ks
cuketa1/2 ks
mrkev2 ks
rajče2 ks
jarní cibulka1 ks
bobkový list2 ks
čerstvá bazalka a petrželka hrstka
bílé víno125 ml
vývar dle potřeby
balsamicový ocet pár kapek
sůl špetka
olej trochu
Ingredience:
Postup přípravy:

Pro milovníky čočky je tento recept, jako dělaný.

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme na kostičky nakrájenou klobásu, posekané 2 stroužky česneku a chvilku restujeme, aby klobása pustila šťávu. Poté přisypeme čočku (může být předem namočená), na kostičky nakrájenou mrkev, přidáme bobkový list, rajčatový protlak, podlijeme vínem a necháme trošku vypařit. Pak zalijeme vývarem do výše čočky a dusíme. Podléváme podle potřeby. Asi 10 minut před dovařením vložíme ještě nakrájenou cuketu s rajčaty, jarní cibulkou, zbytkem česneku a osolíme. Nakonec ochutíme balsamikovým octem a vmícháme posekanou bazalku a petrželku.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Andrea Motlíková

    zavřít okno