

| Ingredience: | |
| voda | 3 hrnky |
| čočka | 1 hrnek |
| bobkový list | 1 ks |
| olivový olej | 1 + 4 lžíce |
| limetková šťáva | 1 lžíce |
| červený vinný ocet | 2 lžičky |
| cukr krystal | 2 lžičky |
| dijonská hořčice | 1 lžička |
| tymián | 1/2 lžičky |
| sůl | 1/4 lžičky |
| mletý černý pepř | 1/4 lžičky |
| česnek | 1 stroužek |
| velká masitá rajčata | 2 ks |
| nasekaná petržel | 1/2 hrnku |
| jarní cibulka | 2 ks |
Pokud rádi experimentujete, určitě vyzkoušejte tento salát z čočky se šťávou z limetky, který je skvělý jako lehký oběd či večeře.
Čočku propereme a uvaříme podle návodu - jen do vody přidáme 1 lžíci oleje + bobkový list. Po uvaření scedíme a necháme vychladnout. Zatím si připravíme dresink. V misce smícháme limetkovou šťávu, vinný ocet, cukr, hořčici, tymián, sůl, pepř, prolisovaný česnek a 4 lžíce oleje.
Rajče nakrojíme a spaříme. Oloupeme a vydlabeme jádra. Dužinu nakrájíme na malé kostičky.
Z čočky vyndáme bobkový list, přidáme rajče, na kolečka nakrájenou jarní cibulku a petržel. Promícháme a pak přilijeme dresink. Opět promícháme a dáme alespoň na 2 hodiny vychladit do lednice - přikryté.
Pak už servírujeme.
Podrobné info: