Pažitka
Název:

Čoko suky s Nutellou


Čoko suky s Nutellou


Ingredience:
Ingredience:
vlažné mléko330 ml
rozpuštěné máslo50 g
cukr krupice125 g
čerstvé kvasnice1/2 kostky
vejce1 ks
polohrubá mouka125 g
hladká mouka440 g
kakao holandského typu60 g
sůl1 lžička
Nutella dle potřeby
Postup přípravy:
Je jen málo děti, které by nemilovaly Nutellu a ty moje nejsou výjimkou.
 
Pokud jim chcete zaručeně udělat radost, upečte jim tyhle čokoládové suky. Jsou rychle, jednoduché a táááák dobré.
 
Zadělat můžete jak v běžném robotu, tak i v domácí pekárně. Pokud se ani jedno ve vaší kuchyni nenachází, nezbude vám nic jiného, než vyhrnout rukávy a zapojit vařečku a svaly.
Z odvážených surovin odeberte trochu mléka, hladké mouky a všechny kvasnice se špetkou cukru. Zamíchejte v kvásek a přikryté nechte někde v teple vzejít.
 
Zbytek surovin dejte do robota, přilijte i nabublaný kvásek a nechte hníst
 cca 15 minut na rychlost č. 2.
Během hnětení můžete setřít stěrkou z okrajů, aby se všechny suroviny dobře promíchaly.
 
Nechte na teplém místě kynout jednu hodinu. Jestliže těsto není 1 a 1/2 větší, tak klidně půl hodinku ještě přidejte.
 
Vykynuté těsto přepracujte a rozdělte na 16 kousků. Pokud chcete menší suky, klidně si udělejte kousků více.
 
 
Každý rozválejte na přibližný tvar obdélníku a potřete Nutellou.
 
Podélně nařízněte v několika pruzích a šikmo srolujte do hada. To potom zatočte do tvaru šneka a koneček zastrčte vespod.
 
 
Na pečícím papíře nechte kynout jednu hodinu a před pečením potřete rozšlehaným vejcem s trochou mléka. 
Nebojte se, že nějak extra nenakynuly. V troubě to určitě doženou a budou dvakrát tak velké.
Když máte potřeno, tak je posypte mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 180°C  cca 15-20 minut.
 
Hned po vytažení z trouby potřete suky jednoduchým sirupem (2 lžíce cukru + 2 lžíce horké vody) a nechte vychladnout na mřížce.
 
 
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Gabriela Myslivcová

    zavřít okno