Název:Čoko suky s Nutellou
Ingredience:
Ingredience: |
vlažné mléko | 330 ml |
rozpuštěné máslo | 50 g |
cukr krupice | 125 g |
čerstvé kvasnice | 1/2 kostky |
vejce | 1 ks |
polohrubá mouka | 125 g |
hladká mouka | 440 g |
kakao holandského typu | 60 g |
sůl | 1 lžička |
Nutella | dle potřeby |
Postup přípravy:Je jen málo děti, které by nemilovaly Nutellu a ty moje nejsou výjimkou.
Pokud jim chcete zaručeně udělat radost, upečte jim tyhle čokoládové suky. Jsou rychle, jednoduché a táááák dobré.
Zadělat můžete jak v běžném robotu, tak i v domácí pekárně. Pokud se ani jedno ve vaší kuchyni nenachází, nezbude vám nic jiného, než vyhrnout rukávy a zapojit vařečku a svaly.
Z odvážených surovin odeberte trochu mléka, hladké mouky a všechny kvasnice se špetkou cukru. Zamíchejte v kvásek a přikryté nechte někde v teple vzejít.
Zbytek surovin dejte do robota, přilijte i nabublaný kvásek a nechte hníst
cca 15 minut na rychlost č. 2.
Během hnětení můžete setřít stěrkou z okrajů, aby se všechny suroviny dobře promíchaly.
Nechte na teplém místě kynout jednu hodinu. Jestliže těsto není 1 a 1/2 větší, tak klidně půl hodinku ještě přidejte.
Vykynuté těsto přepracujte a rozdělte na 16 kousků. Pokud chcete menší suky, klidně si udělejte kousků více.
Každý rozválejte na přibližný tvar obdélníku a potřete Nutellou.
Podélně nařízněte v několika pruzích a šikmo srolujte do hada. To potom zatočte do tvaru šneka a koneček zastrčte vespod.
Na pečícím papíře nechte kynout jednu hodinu a před pečením potřete rozšlehaným vejcem s trochou mléka.
Nebojte se, že nějak extra nenakynuly. V
troubě to určitě doženou a budou dvakrát tak velké.
Když máte potřeno, tak je posypte mandlemi a pečte v předehřáté troubě na 180°C cca 15-20 minut.
Hned po vytažení z trouby potřete suky jednoduchým sirupem (2 lžíce cukru + 2 lžíce horké vody) a nechte vychladnout na mřížce.
Dobrou chuť!
Podrobné info:
Počet porcí16 porcí
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno