

| Ingredience: | |
| vejce | 4 ks |
| cukr krystal | 180 g |
| olej | 100 ml |
| mléko | 50 ml |
| mascarpone | 250 g |
| hladká mouka | 270 g |
| kakao na vaření | 30 g |
| kypřící prášek do pečiva | 2 lžičky |
| sůl | špetka |
| *čokoláda, nastrouhaná nebo najemno posekaná | 100 g |
Tuhle bábovku jsem pekla už před nějakou dobou, ale pořád si pamatuju, jak dobrá byla. Přemýšlím, co napsat, abych se pořád neopakovala dokola - moje bábovky prostě nejsou žádné suché dusivky. Nečekejte peříčkově lehký piškot, v těstě je spousta mascarpone, díky kterému je bábovka pořádně vláčná, pokud ale na začátku pořádně našleháte vajíčka s cukrem, bude bábovka i tak pěkně nadýchaná, žádná těžká váha. Vlastně tím důkazem, jak dobrá byla, je tahle jedna jediná fotka. Na druhý den nezbylo nic.
V míse šleháme vajíčka s cukrem, až zesvětlají a nabudou, trvá to minimálně 5 minut. Tenkým pramínkem postupně přilijeme olej a mléko, poté přidáme mascarpone, vždy důkladně prošleháme. Zvlášť si v misce smícháme mouku, kakao, kypřící prášek a sůl. Nadvakrát vše přisypeme do mísy a vymícháme těsto. Nakonec opatrně zapracujeme čokoládu.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Těsto nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou, povrch uhladíme. Pečeme dozlatova, zhruba 50-55 minut (doba pečení záleží na velikosti formy, pokud do středu bábovky zapíchneme špejli a vytáhneme ji suchou, bez drobečků, je upečeno). Během pečení můžeme bábovku přikrýt alobalem, aby se navrchu nepřipálila. Necháme ji vychladnout ve formě.
Podrobné info: