Pažitka
Název:

Čokoládová bábovka


Čokoládová bábovka


Ingredience:
Ingredience:
vejce5 ks
hořká čokoláda1 tabulka
máslo250 g
hladká mouka150 g
cukr150 g
prášek do pečiva1/2 balíčku
máslo na vymazání formy
hrubá mouka na vysypání formy
Postup přípravy:

Dnešní sladký dezert je jako na míru šitý nebo lépe řečeno pečený naší Lucince. 

Tak jako se mění chutě mně, nebo třeba vám, stejně na tom je i Lucinka. Poslední dobou má ráda sladké s příchutí čokolády. Ať je to zmrzlina, hořické trubičky s čokoládovou náplní nebo třeba horká čokoláda. 

Proto už mě asi 14 dní přemlouvá, abych upekla něco s čokoládou, třeba bábovku.

Vždy jsme pekli buď mramorovou, nebo citronovou, takže je na čase splnit přání. 

A když jsem viděla, kolik druhů bábovek je na stránkách Maminčiny recepty, bylo jasné, že tady si musí vybrat snad úplně každý. Takže pokud jste také milovníci bábovek a rádi byste vyzkoušeli nějakou novou, stačí mrknout sem.

Ve vodní lázni si necháme rozpustit máslo s nalámanou tabulkou čokolády.

Mezitím si vyšleháme celá vajíčka s cukrem do husté hmoty.

Rozpuštěnou čokoládu s máslem necháme chvilku zchladit a poté přišleháme k vajíčkům s cukrem.

Poté opatrně přimícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 45 minut.

Bábovka je krásně vláčná, určitě ji zařadíme k našim stálicím!

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Radka Šofrlová

    zavřít okno