Ingredience: | |
cizrna (420ml, 280g pevného obsahu) | 1 plechovka |
agáve sirup | 3 lžíce |
75% čokoláda | 50 g |
Inspirací ke vzniku této delikatesy mi byla fotka čokoládové pěny od Katky Machálkové, nad kterou jsem pěkně dlouho slintala. A jelikož je neděle a u nás to vypadá jak u snědeného krámu, dezert zachránila plechovka cizrny a zbytky vysokoprocentní čokolády, kterou doma (naštěstí) nikdo neujídá.
Cizrnu scedíme, tekutinu odložíme bokem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V mixéru umícháme cizrnu, rozpuštěnou čokoládu a sirup dohladka. Tekutinu z cizrny šleháme, až vznikne tuhý sníh, který opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Přendáme do skleniček a necháme vychladit v lednici.
Podrobné info: