Pažitka
Název:

Čokoládová mousse z cizrny


Čokoládová mousse z cizrny


Ingredience:
Ingredience:
cizrna (420ml, 280g pevného obsahu)1 plechovka
agáve sirup3 lžíce
75% čokoláda50 g
Postup přípravy:

Inspirací ke vzniku této delikatesy mi byla fotka čokoládové pěny od Katky Machálkové, nad kterou jsem pěkně dlouho slintala. A jelikož je neděle a u nás to vypadá jak u snědeného krámu, dezert zachránila plechovka cizrny a zbytky vysokoprocentní čokolády, kterou doma (naštěstí) nikdo neujídá.

Cizrnu scedíme, tekutinu odložíme bokem. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. V mixéru umícháme cizrnu, rozpuštěnou čokoládu a sirup dohladka. Tekutinu z cizrny šleháme, až vznikne tuhý sníh, který opatrně vmícháme do čokoládové směsi. Přendáme do skleniček a necháme vychladit v lednici.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Ivana Mařáková

    zavřít okno