

| Ingredience: | |
| 80% čokoláda | 180 g |
| bílky | 3 ks |
| smetana ke šlehání | 100 ml |
| třinový cukr | 55 g |
| amareto | 2 cl |
| sůl | špetka |
| Na ozdobu a osvěžení chuti: | |
| čokoláda nastrouhaná na hoblinky | 1 dílek |
| lístky máty | 2 hrsti |
| cukr | cca 1 lžička |
Momentálně bojuji s kašlem, jak bývá v tomto období roku obvyklé. A shodou okolností jsem se dočetla, že na kašel je dobrá čokoláda. Má být dokonce účinnější při tlumení kašle, než kodein. Jako čokoholik to samozřejmě ráda otestuji, a tak jsem nelenila a připravila jsem úžasnou pochoutku - čokoládovou pěnu.
Čokoládu nalámeme na kousky a necháme na páře rozpustit a pak necháme chvíli zchladnout, aby nebyla horká.
Mezitím si vyšleháme bílky, do kterých přidáme špetku soli. Šleháme tuhý sníh. Pak přidáváme po půlkách cukr a šleháme do lesklé tuhé pěny. Ve třetí nádobě si vyšleháme šlehačku.
Zatím nám čokoláda trochu vychladla, takže ji můžeme opatrně stěrkou smíchat se sněhem. Do vymíchané hmoty přidáme i šlehačku. Opatrně přidáme alkohol a celé opět stěrkou jemně vymícháme v hladkou jednotnou čokoládovou pěnu. Plníme do skleniček a necháme vychladit.
Podáváme ozdobené strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit mátou, kterou jsme si v hmoždíři rozdrtili s cukrem.
Dobrou chuť.