Pažitka
Název:

Čokoládová pěna


Čokoládová pěna


Ingredience:
Ingredience:
80% čokoláda180 g
bílky3 ks
smetana ke šlehání100 ml
třinový cukr55 g
amareto2 cl
sůl špetka
Na ozdobu a osvěžení chuti:
čokoláda nastrouhaná na hoblinky1 dílek
lístky máty2 hrsti
cukrcca 1 lžička
Postup přípravy:

Momentálně bojuji s kašlem, jak bývá v tomto období roku obvyklé. A shodou okolností jsem se dočetla, že na kašel je dobrá čokoláda. Má být dokonce účinnější při tlumení kašle, než kodein. Jako čokoholik to samozřejmě ráda otestuji, a tak jsem nelenila a připravila jsem úžasnou pochoutku - čokoládovou pěnu.

Čokoládu nalámeme na kousky a necháme na páře rozpustit a pak necháme chvíli zchladnout, aby nebyla horká. 
Mezitím si vyšleháme bílky, do kterých přidáme špetku soli. Šleháme tuhý sníh. Pak přidáváme po půlkách cukr a šleháme do lesklé tuhé pěny. Ve třetí nádobě si vyšleháme šlehačku.
Zatím nám čokoláda trochu vychladla, takže ji můžeme opatrně stěrkou smíchat se sněhem. Do vymíchané hmoty přidáme i šlehačku. Opatrně přidáme alkohol a celé opět stěrkou jemně vymícháme v hladkou jednotnou čokoládovou pěnu. Plníme do skleniček a necháme vychladit. 
Podáváme ozdobené strouhanou čokoládou a můžeme ozdobit mátou, kterou jsme si v hmoždíři rozdrtili s cukrem.
Dobrou chuť.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kateřina Machálková

    zavřít okno