Pažitka
Název:

Čokoládová pěna


Čokoládová pěna


Ingredience:
Ingredience:
čokoláda Callebaut100 g
vejce2 ks
smetana ke šlehání70 ml
mletá vanilka špetka
třtinový cukr20 g
Na ozdobu:
ovoce dle chuti
Postup přípravy:

Sladké, nepečené, docela rychlé a z čokolády. Prostě samé plus.
Tentokrát jsem použila mléčnou belgickou čokoládu Callebaut, která se úplně perfektně rozpouští, ale pěna je výborná i z hořké čokolády. Je to jen na vás. 

Díky sněhu z bílků je nadýchaná, jenom pozor na vajíčka. Stejně jako třeba u tataráku je potřeba mít ověřený zdroj vajec a hlavně čerstvá vejce. Hotovou pěnu neskladujte v lednici, ale radši ji pěkně čerstvou snězte.

Nad vodní párou rozpusťte čokoládu. Dejte chladnout stranou.
Smíchejte žloutky s cukrem a vanilkou a ušlehejte do světlé pěny.
V další misce zvlášť ušlehejte bílky a v další misce ušlehejte šlehačku.
K tekuté, ale už ne moc teplé čokoládě přimíchejte vyšlehané žloutky, poté i šlehačku a nakonec opatrně i sníh. 
Pěnu nandejte do skleniček a nechte 1 hodinu vychladit v ledničce. Podle chuti ozdobte ovocem. 

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Pavlína Stachová

    zavřít okno