Pažitka
Název:

Čokoládová pěna s malinami


Čokoládová pěna s malinami


Ingredience:
Ingredience:
čokoláda 55%160 g
máslo40 g
vejce4 ks
krupicový cukr40 g
maliny250 g
krupicový cukr dle chuti
Zdobení:
čerstvé maliny dle chuti
růžová chrpa dle chuti
Postup přípravy:

Mlčet jako pěna a jíst tuto čokoládovou pěnu, zatímco za oknem poletuje podzimní listí, stromy se halí do husté mlhy, u toho popíjet horký čaj a zachumlat se do teplé deky. Přesně tuto scenérii by měl zažít s čokoládovou pěnou každý! A kdybyste se náhodou báli, že tento dezert je kvůli čokoládě příliš hutný, tak nebojte. Maliny jsou na dně skleničky příjemným osvěžujícím překvapením.

Nejprve si připravíme malinový rozvar. Maliny krátce povaříme s cukrem, necháme vychladnout a nalijeme na dno skleniček.

Čokoládu spolu s máslem dáme do mísy a rozehříváme v mikrovlnné troubě. Po půl minutě vždy promícháme a proces opakujeme tak dlouho, dokud není čokoládová směs hladká.

Nyní oddělíme žloutky od bílků. Bílky šleháme ručním mixérem. Jakmile začnou být bílky napěněné, přidáme cukr a šleháme tak dlouho, dokud sníh není pevný. V jiné míse našleháme žloutky do pěny a stěrkou zlehka přimícháme k bílkům. K vaječné směsi postupně přidáváme vlažnou čokoládu. Stěrkou opatrně vmícháváme čokoládu, dokud se nevytvoří  tmavá čokoládová hmota.

Pěnu dáme do cukrářského sáčku a plníme skleničky. Dáme vychladit do ledničky. Zdobíme chrpou a čerstvými malinami.  

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Kristýna Klejdusová

    zavřít okno