Pažitka
Název:

Čokoládová pěna s pomerančem


Čokoládová pěna s pomerančem


Ingredience:
Ingredience:
velké bílky2 ks
kvalitní tmavá čokoláda + 30 g nastrouhané + kousek na ozdobení120 g
cukr3 lžíce
smetana ke šlehání100 ml
vyfiletované měsíčky pomeranče8 ks
čerstvá šťáva z pomeranče3 lžíce
amaretto1 lžíce
piškotycca 20 ks
Postup přípravy:

Myslím, že to zná každý, když vás honí mlsná a musíte si za každou cenu ukořistit alespoň jeden čtvereček čokolády. Já mám takový divný zvyk, že doma se čokolády pomalu nedotknu, co je rok dlouhý (a tak se nám tu vrší různé bonboniéry, na které sedá prach), ale v práci -to mě vždy po obědě chytají chutě a té domácí bonboniéře bych dala klidně zavděk. No a taková nadýchaná čokoládová pěna je přímo stvořená k tomu ukojit všechny mlsné chutě a rozhodně s ní potěšíte i návštěvu. Pomeranč pěnu ještě více odlehčí a piškot poskytuje něco k "zakousnutí". Jestli si chcete udělat hříšnou chvilku, rozhodně jste tu správně.

Piškoty rozsekáme na hrubo. Ve vodní lázni rozehřejeme nalámanou čokoládu, přidáme pomerančovou šťávu a amaretto, odstavíme. Ve větší míse šleháme bílky, v polovině šlehání přidáme cukr a ušleháme do lesklého sněhu. A nakonec v další míse vyšleháme do tuha i vychlazenou smetanu. K rozpuštěné čokoládě po malých částech přidáváme sníh a zlehka promícháváme. Poté do čokoládové směsi přimícháme i ušlehanou smetanu a nakonec nastrouhanou čokoládu. Připravíme si čtyři sklenice a na jejich dno rozdělíme nadrcené piškoty. Zalijeme do poloviny čokoládovou pěnou, přidáme 2 měsíčky pomeranče a ně rozdělíme zbytek pěny. Povrch zdobíme pomerančem a hoblinkami čokolády.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Tereza Zástěrová

    zavřít okno