Pažitka
Název:

Čokoládová pěna s višněmi


Čokoládová pěna s višněmi


Ingredience:
Čokoládová pěna:
mléčná čokoláda200 g
plnotučné mléko75 ml
smetana ke šlehání150 ml
sůl špetka
lískové oříšky20 g
mléčná čokoláda20 g
Višně:
kompotované višně250 g
Grand Marnier50 ml
citronová šťáva1 lžíce
kukuřičný škrob2 lžičky
Na ozdobu:
nastrouhaná čokoláda dle chuti
srdíčka Haribo dle chuti
Postup přípravy:

Protože se pomalu ale jistě blíží Valentýn, mám tu pro vás tip na čokoládovou pěnu. Nezapomeňte ale dávat svoji lásku najevo svým blízkým každý den, proto nemusíte čekat na 14. února a můžete si udělat tuto dobrotu již dnes.

Čokoládová pěna:

1. Lískové oříšky opečeme chvilku v troubě nebo na pánvi. Odstraníme z nich hnědou slupku a nasekáme nadrobno. Stejně tak nasekáme i 20 g mléčné čokolády na malé kousíčky.
2. Ve vodní lázni si rozpustíme 200 g mléčné čokolády se špetkou soli.
3. V rendlíku přivedeme k varu mléko a zalijeme jím pomalu čokoládu, kterou s mlékem dobře promícháme.
4. V míse si vyšleháme šlehačku do tuha a zlehka po troškách promícháme s čokoládovou směsí. Nakonec přidáme nasekané oříšky a čokoládu. Pěnu rozdělíme do skleniček a necháme vychladit.

Višně a zdobení:   

1. Kompot slijeme. Višně si dáme do jiné misky a šťávu z višní svaříme společně s Gran Marnier a škrobem. Šťávu svařte víc jak na polovinu množství, bude hezky hustá. Omáčku vychladíme a přidáme citronovou šťávu.
2. Višně dáme na pánev, zasypeme třemi lžícemi třtinového cukru a svaříme, aby byly lehce zkaramelizované.
3. Nakonec smícháme višně se svařenou šťávou. Když máme čokoládovou pěnu hezky vychlazenou, dozdobíme ji višněmi (množství podle vaší chuti). Višně ještě můžeme posypat nasekanou čokoládou nebo dozdobit Haribo srdíčky.

 

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno