Pažitka
Název:

Čokoládová pomazánka s kešu, arašídy a banánem


Čokoládová pomazánka s kešu, arašídy a banánem


Ingredience:
Ingredience:
arašídy a kešu ořechy100 g
banán1 ks
kakaový prášek Troubelice2 lžíce
kakaová hmota Troubelice50 g
kakaové máslo Troubelice20 g
vanilka dle chuti
Postup přípravy:

Během přípravy čokoládových kuliček mi došlo, že by šly udělat nejen kuličky, ale i velmi luxusní pomazánka, kterou půjde využít nejen na pečivo, ale i jako krém. 

Suroviny v nejvyšší kvalitě, které lze použít, slazeno pouze banánem. Přiznám se předem, že v plánu byla původně velmi oblíbená pomazánka z řepy, kterou náš malý miluje, ale řepa došla a tohle je luxusní alternativa.

Příprava je velmi snadná. Kešu ořechy a arašídy namočíme den předem. Předmáčení je důležité nejen kvůli usnadnění šlehání, ale i kvůli kyselině fytové která se máčením eliminuje a díky tomu se znásobí vstřebatelnost vápníku a dalších živin. Předmáčené arašídy a kešu přecedíme, vložíme do vyšší nádoby, kde budeme následně šlehat a již jen přidáme ostatní suroviny. Ve vodní lázni rozpuštěné kakaové máslo a kakaovou hmotu, pokrájený banán, kakaový prášek a vanilku. Vše společně našleháme. Vzniklou pomazánku uložíme do lednice, krásně zatuhne. Musím říct, že je vážně luxusní. 

Pomazánku můžeme použít na pečivo, vafle, či jako krém do dortu, muffinů... Vy už si poradíte.

Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno