

| Ingredience: | |
| whiskey | 0,4 dcl |
| máslo | 20 g |
| smetana | 175 ml |
| med | 15 g |
| hořká čokoláda | 200 g |
| mléčná čokoláda | 75 g |
| hořká čokoláda na namáčení | 1 tabulka |
| sezam | hrstka |
| skořice na namáčení | hrstka |
Tento recept jsem našla na topreceptech a byla jsem moc zvědavá, jak budou tyto lanýže chutnat. Byla jsem moc mile potěšena a tímto díky autorce Evelíně za inspiraci.
Smetanu a med přivedeme k varu. Obě čokolády rozpustíme spolu ve vodní lázni. Odstavíme a přimícháme smetanu, med, whisky a rozpuštěné máslo. Opravdu pořádně promícháme.
Připravíme si 2 plechy vyložené pečícím papírem a lžičkou klademe stejně velké hromádky, asi jako 2 lískové oříšky u sebe. Nevadí, že hromádky nejsou vzhledné. Dáme do lednice na 20 min. I klidně déle, musí to být jako plastelína.
Po vyndání tvarujeme z každé hromádky kuličku. Pracujeme rychle.
Rozpustíme si hořkou čokoládu. Lanýže napíchneme na párátko a namočíme do prochladlé, ale stále tekuté čokolády. Rychle položíme do misky, ve které máme bud kakao, skořici nebo sezam.
Obalíme a dáme ztuhnout do lednice.